Nativ Vita, high-res muziekspeler met aanraakscherm.

Alpha-Audio.nl, Ronald Smit

De Nativ Vita is een bijzondere en bijzonder geavanceerde high-res muziekspeler. De bediening is dankzij een groot aanraakscherm erg prettig.

Tot voor kort was er qua muziekspelers eigenlijk de keuze uit grofweg drie opties: een netwerkstreamer bediend via een smartphone-app, een smartphone of tablet stand-alone, voorzien van een high-res externe DAC of een mediaspeler die bediend wordt via het tv-scherm. Met de Nativ Vita breekt een nieuw tijdperk aan, want hierbij is een aanraakscherm ter grootte van een forse tablet (11,6 inch) in de speler ingebouwd.

Hoogwaardig

Intern is gekozen voor audiofiele componenten, waaronder een DAC die MQA, DSD256, DXD en PCM tot en met 32bit/384kHz ondersteunt. Een asynchrone USB2-interface maakt koppeling met een computer mogelijk, terwijl digitale SPDIF en AES/EBU-uitgangen zorgen voor een eenvoudige digitale koppeling van een all-in-one eindversterker of home entertainment systeem. Als vanzelfsprekend is ook voorzien in analoge uitgangen. Bluetoothkoppeling en AptX zijn beschikbaar en natuurlijk en streamen via het thuisnetwerk is een van de key features van dit – overigens op open technologie gebaseerde – apparaat. Inbouwen van een of twee harde schijven of SSD’s is een optie, de maximale configuratie bedraagt 2 x 2TB ofwel 4 TB in totaal. Wat muziek betreft kunt u daarmee heel wat uren vooruit. Er is nog veel meer te vertellen over de Nativ Vita en de kans is dan ook groot dat we er binnenkort op terugkomen.

 


Read More