Nativ Vita high-resolution touchscreen music system op Indiegogo.

Hardware.Info

Nativ kondigt de lancering aan van zijn Vita high-resolution touchscreen music system, de Nativ Wave DAC en de Nativ Pulse PSU. Ze zijn te vinden op Indiegogo, waar op dit moment 67 procent van het doel van 100.000 dollar is behaald.

De Nativ Vita heeft een 11,6-inch IPS touchscreen en een HDD-capaciteit tot 4 TB (twee keer 2,5-inch HDD of SSD van 2 TB). Het systeem heeft ingebouwde ondersteuning voor Apple Music, Spotify en Tidal. Volgens Nativ is de Vita ontworpen om muziek te streamen over 802.11ac vanaf smartphones, computers en NAS drives naar elke draadloze hoofdtelefoon of speaker. Volgens het bedrijf worden ook systemen van Sonos en Bose SoundTouch ondersteund. De Nativ Vita ondersteunt alle gangbare formaten, zoals DSD, DXD en MQA-technologie van Meridian.

De speler zou ook muziek in ‘bit-perfect quality’ moeten leveren naar een AV-receiver of DAC, zoals de Nativ Wave hoofdtelefoon amp/DAC. In de specificatielijst staat in elk geval ondersteuning tot DSD256 en 32-bit/384 kHz PCM. Het systeem kan ook verbonden worden met een TV via HDMI of draadloos via Google Cast. Bluetooth aptX wordt ook ondersteund en aanwezig zijn ook een USB 2.0-interface, SPDIF, AES/EBU, XLR, Coax, Optical en BNC. Een Sharp DSP moet zorgen voor een hoge kwaliteit upsampling.

Ook beschikbaar op Indiegogo is de Nativ Wave, met twee keer de 24-bit/192 kHz Burr-Brown DSD1792A DAC. De linker- en rechterkanalen zijn volledig gescheiden, elk met hun eigen lineaire PSU, Crystal ossilator en analoog circuit. Een ingebouwde hoofdtelefoonversterker levert een 1,75 Watt uitgangsvermogen en buffer van 2000 V/ms, wat volgens de fabrikant genoeg moet zijn voor de meest veeleisende hoofdtelefoons.

De Nativ Pulse Puwer Supply moet volgens de fabrikant een storingsvrije energievoorziening bieden aan de Wave. De Pulse heeft gescheiden PSU’s voor de audio stages en het digitale circuit.

De fabrikant claimt dat alle producten met de hand zijn gemaakt in kleine productiehuizen en dat er premium-grade materiaal is gebruikt, zoals Japanse Asahi-glas en een standaard van Amerikaans eiken of walnoot. De aluminium behuizing glijdt eenvoudig in en uit zijn houten standaard en een optionele muursteun is ook beschikbaar.

Voor een prijs van 699 dollar krijg je de Nativ Vita player en Wave DAC. De prijs geldt waarschijnlijk zolang de campagne op Indiegogo loopt. Daarna gaat de Vita 1.599 dollar kosten en de Wave DAC 1.899 dollar. Voor het complete systeem (Vita, Wave en Pulse) betaal je 1.898 dollar. De adviesprijs voor het complete systeem is 4.298 dollar. De verwachte leverdatum is oktober.

(high-resolution touchscreen music system)


Read More