Asi jste o firmě Nativ ještě neslyšeli.

GizChina.cz

Nativ Vita Music ServerAsi jste o firmě Nativ ještě neslyšeli. Vězte tedy, že tato čínská společnost vyvíjela (díky finanacování na Indiegogo) od loňského dubna/apríla hudební přehrávač Nativ Vita, který vypadá trochu jako tablet. Včera pak bylo oznámeno, že se první kusy tohoto přehrávače konečně dostávají k jejím zákazníkům.Nativ Vita Music Server

S nejnovější aktualizací softwaru Nativ také přidává podporu pro celou řadu dalších hudebních služeb, včetně Apple Music a SoundCloud, stejně jako populární aplikace pro videoklipy Vevo. Další hudební služby, které již nativním způsobem podporují 11,6-palcový přehrávač Vita, jsou Spotify, TIDAL, Pandora a Amazon Music.

“Jsme rádi, že našim zákazníkům zasíláme první hudební přehrávače Nativ Vita,” řekl Michael Li, generální ředitel a spoluzakladatel společnosti Nativ. “Nativ Vita byl navržen jako centrální přístupový bod k celé škále vaší hudby, ať ji máte kdekoli, takže přirozeně byl Apple Music na našem seznamu priorit. Velkou výhodou otevřené platformy Vita je, že nám umožňuje podporovat prakticky jakoukoli hudební službu, dokonce i některé z méně známých a regionálních služeb, jako je Jango Radio, KKBox a Paradise Radio,” doplnil CEO společnosti.

Kromě podpory široké škály hudebních služeb také Nativ Vita může ukládat hudbu na interní pevný disk nebo SSD. S kapacitou až 4 TB poskytuje uživatelům Vita okamžitý přístup ke své digitální hudební sbírce a bezdrátově přenáší hudbu do populárních řešení, jako je SONOS a Bluesound, nebo do high-end sluchátek přes Bluetooth aptX. K hudbě ve vašem počítači, na NAS úložišti nebo v telefonu lze pak také přistupovat přes Nativ Vita. Digitální výstup (od AES/EBU až po USB Class II 2.0) propojuje Vita se zesilovačem nebo USB DAC. Nativ Vita lze také připojit k vaší TV.

Je jasné, že Nativ Vita není levnou záležitostí a proto si zájemci musí připravit rovných 1.599 dolarů (v původní kampani na Indiegogo měli backeři šanci získat Vitu za 999 dolarů), což je cena, za kterou je Vita k dispozici buď prostřednictvím sítě autorizovaných distributorů nebo přímo z oficálního webu Nativ Sound.